Wat een geluk dat het buurtfestival NIMBY in Den Haag EUT en 45ACIDBABIES heeft kunnen strikken voor een optreden.

EUT laat een duidelijk eigen geluid horen: alternatieve pop met melodieuze en catchy refreintjes. Ondanks dat dit festival meer een soort buurtfeest was, had het publiek interesse in de muziek en was de sfeer vanaf het begin goed. EUT speelde vol enthousiasme en met een gezonde dosis nonchalance. De muziek kwam het beste tot zijn recht wanneer het een beetje ontspoorde. En dat deed het aan het eind gelukkig.

45ACIDBABIES is lekker bezig sinds ze vorig jaar aan Popronde mee deden. Dat we de band hier konden zien was een aangename verrassing, zeker omdat ze potentie heeft voor grotere podia. 45ACIDBABIES maakt aanstekelijke electro-punk. De stem van zangeres Sophia de Geus lijkt hier speciaal voor gemaakt. Ondanks dat de bandleden net 800 kilometer hadden gereden vanuit München, sprong de energie van het podium. Hierdoor vertrokken wij weer helemaal opgeladen naar huis.

Foto’s: Bente van der Zalm – Fotografie