De Nederlandstalige indieband Bazart geniet in Nederland inmiddels aardig wat bekendheid. Hoewel de band al sinds 2012 bestaat, kwam pas vorig jaar het debuutalbum Echo uit. Dat bleek dan ook echt het jaar van de doorbraak voor Bazart, zowel in België als in Nederland. De band was te zien op Pinkpop en Rock Werchter en had hitnoteringen met nummers als Chaos, Nacht en Goud.
 

Tijdens deze tour doet de band ook een aantal Nederlandse podia aan. Wij bezochten het concert in Paard in Den Haag. Er waren aardig wat (Vlaamse) fans meegereisd met de band. Die zorgden ervoor dat de bandleden al meteen bij de start een enthousiast onthaal kregen. Bazart heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een professionele band die het publiek zo nodig enthousiast weet te maken. We zagen de band al eerder: vorig jaar op een festival. Toen was frontman Mathieu Terryn nog wat aarzelend en bescheiden in zijn optreden. Gisteren in het Paard toonde hij zich zelfverzekerd en als een vis in het water. Hoewel Bazart een vijfkoppige band is, waarbij ook de andere bandleden veel muzikale invloed hebben, leek deze avond vooral de show van Terryn.
 
Bazart werkte vakkundig de setlist af, waarop uiteraard de bekende nummers staan. Toen de aandacht tijdens Kloon even leek weg te zakken, pakte de band het publiek er weer snel bij, zodat de energie weer terug vloeide. Na een krap uur spelen vertrokken de bandleden al van het podium. Uiteraard werd er geroepen om een toegift en natuurlijk kwam de band terug om nog enkele nummers te spelen. De menigte ging helemaal los bij de hit Goud. Hierbij waren de band en de zaal even één. Als kadootje voor de fans ging Terryn nog even het publiek in. De band was zichtbaar blij met de reactie van het Nederlandse publiek: ‘Merci, allemaal’ en ook wij konden tevreden naar huis, met de echo van Goud in onze oren.