In Steck – Delft spelen vanavond twee bands die het Poprondecircus kennen. Eerst staat The Cavern op het programma en als het publiek warm is mag Mantra het afmaken.

Het Haagse The Cavern deed in 2015 aan Popronde mee. Dat was ook het jaar waarin de eerste EP werd gelanceerd. Inmiddels heeft het trio aardig wat nieuwe nummers en hoopt het begin 2018 een opvolger te kunnen presenteren.

De zaal is al lekker gevuld wanneer de band begint. The Cavern maakt alternatieve rock en heeft zelf Queens of the Stone Age als inspiratie. De muziek klinkt inderdaad lekker solide, met dominante en wisselende ritmes. De wat donkere stem van zangeres Floortje van der Kooij komt hierin goed tot zijn recht. Tegen het eind van het optreden speelt de band het rustigere nummer ‘I know’, dat een wat Tom Waits achtige sfeer heeft. Wat ons betreft springt dit nummer eruit. En ook het publiek pakt het nummer op, want het zingt zachtjes mee. Nou ja, zo zachtjes als vrolijk uitgaanspubliek op vrijdagavond kan, natuurlijk.

Na een korte pauze betreedt Mantra uit Haarlem de vloer. Deze grunge-band staat dit jaar in vele steden van Popronde geboekt. Vanaf de eerste tonen lijken de bandleden al lekker op dreef. De zaal is inmiddels aardig vol en de aanwezigen worden wat luidruchtiger, zoals in een gezellig café hoort. Met pakkende nummers weet de band de aandacht wel te trekken. Grote kracht van de band is ook de goede zang, die afwisselend ruig als zacht klinkt. Het duurt even, maar dan geeft het publiek – met grote variatie in leeftijd- zich gewonnen. Het komt dichterbij en danst lekker mee. De nieuwe single ‘Is Routine’ helpt hier aan mee, want dat is wel een aandachttrekker.

Na drie kwartier spelen zijn de liedjes helaas op. Maar voor zowel beide bands als publiek was het een lekker begin van het weekend.

Foto’s: Bente van der Zalm