Tijdens de Popronde optredens waren we onder de indruk van de sfeer die The Visual wist neer te zetten, zowel ingetogen als pakkend. Vorige maand bracht The Visual hun EP Translation uit. Anna van Rij vertelt aan ons hoe Popronde hierbij heeft geholpen.

Naam The Visual
Bandleden Anna van Rij (zang, gitaar),

Timon Persoon (bas en toetsen)

Jochem van Rooijen (drums)

Bestaan sinds In deze vorm sinds begin 2017
Aantal optredens Popronde 2017 9
Favoriete PR optreden in stad Hoorn en Breda
Soort muziek Ingetogen melancholisch
The Visual tijdens Popronde Gouda

Hoe heb je Popronde ervaren?
Ik vond het echt gaaf. Dat reizen vond ik ook fijn. Ik hou daar heel erg van, van dat reizen en rondrijden. Het was een heel goede ervaring en erg fijne mensen. Stuk voor stuk heel positief over de muziek, maar ook gewoon een warm team. Echte muziekliefhebbers, natuurlijk.

Wat blijft je het meeste bij van Popronde?
Dat waren Den Bosch en Hoorn.
Den Bosch leek echt een soort familie. Er waren zoveel mensen enthousiast. Het geluid was niet helemaal goed, maar het voelde wel alsof het publiek er echt helemaal in zat. Dan geef je nóg meer.
En in Hoorn kwam er na afloop een vrouw naar mij toe, en die was aan het huilen. Ze zei dat ze het zo mooi vond. Ze had het van buitenaf gehoord en ze werd door de muziek naar binnen getrokken. Ze was helemaal ontroerd. De muziek raakte haar zo vanwege persoonlijke omstandigheden die ze had meegemaakt. Dat vond ik eigenlijk het meest bijzondere moment. Daar komt de muziek toch het dichtst bij. Als je dan iemand iets kan geven, dat gaat boven alles.

Wat heeft het voor jullie opgeleverd om mee te doen aan Popronde?
Een groter netwerk over heel Nederland, ook om te kunnen spelen. De speelervaring is fijn en de luisteraars ook. Dat allemaal is gegroeid. We hebben niet extreem veel gespeeld, maar het voelt alsof het heel veel gebracht heeft. Met die EP release merk je het ook: je kent een stuk meer mensen die je kunnen helpen of die mee willen denken. Popronde brengt nieuwe mogelijkheden, het opent echt deuren.

Hebben jullie zelf favorieten van de Popronde bands die je hebt gezien of hebt gehoord?
Dat is EUT, maar ik ken al die mensen. Zij hebben ook allemaal op het conservatorium gezeten. Die energie is gewoon elke keer geweldig om te zien. Zij hebben wel echt een plek in mijn hart. Ik vind Stopcontact zelf ook altijd goed. Die heb ik niet veel gezien, maar ik ken ze wel goed. Oh ja, Moon Moon Moon is wel een act die ik echt gaaf vind en ook wel volg. Dat is echt zo iemand die dat op zijn hele eigen stijl creëert. Hij is ook echt een goede songwriter en maakt mooie muziek. En dat werkt dat zie je.

Heb je nog tips voor bands die volgend jaar aan Popronde mee doen?
Er is niet een goede of een slechte manier. Ik denk gewoon dat iedereen het gewoon moet doen en ook op zijn of haar manier. Dus ik zou gewoon zeggen voor elke band blijf gewoon lekker bij jezelf en ga niet doen wat werkt, want dat werkt dus niet. Ja kortstondig, maar daar heb je gewoon helemaal niks aan, vind ik persoonlijk. En genieten en wel 100% je best doen. Elke show moet het wel gewoon aan zijn!