Op Facebook voerde the Rising Sun de afgelopen weken de spanning op: het is duidelijk dat er iets staat te gebeuren. Een groot vraagteken domineert alle recente posts. Dit maakt in elk geval duidelijk dat er roerige tijden voor de band aan komen. Onze nieuwsgierigheid is gewekt: tijd voor een interview. Chaos Music Magazine had een gesprek met Sebas Graventein, gitarist van The Rising Sun.

Jullie hebben groot nieuws, wil je dit met ons delen?
Ja hoor, volgende week spelen we op Eurosonic Noorderslag. We spelen dan ongeveer acht shows en in die week gaan we ook onze naam veranderen. De nieuwe naam wordt Sunroots.

Zo, dat is ingrijpend, een nieuwe naam! Hoe komen jullie er op om de bandnaam te veranderen?
Een aantal mensen heeft de band verlaten en er zijn een paar mensen bij gekomen. We willen graag met een frisse start beginnen. Ook wat vindbaarheid betreft is het beter om onze naam te veranderen. Heel veel mensen die ons zoeken komen nu bij ‘House of the Rising Sun’ uit. Van dat imago willen we een beetje af.
We gaan wel door met het maken van de muziek die we gewend zijn te maken, dus aan het genre verandert er eigenlijk niets.

Het zonnige ‘sun’ zit er dan nog steeds in. Heeft dat betrekking op jullie muziek, die vaak vrolijk klinkt?
Nou ja, indirect denk ik wel. We maken reggae/ pop/ rock, een beetje een combinatie van die drie. Heel veel mensen vinden onze muziek wel zomers klinken. Het woordje ‘sun’ moet dus wel in de naam zitten, want daar staan we voor.

En dan komt er ook nog een nieuwe single uit…
Klopt, de single komt volgende week uit en gaat ‘Find Your Way’ heten. Het nummer gaat erover dat je niet in de put moet blijven zitten en dat je je eigen weg wel weer terugvindt. Als je maar in jezelf blijft geloven en de kracht vindt, dan komt het uiteindelijk wel weer goed. Het is een beetje een feelgood nummer.
Voor deze single brengen we ook meteen een promovideo uit. Daar zijn we op dit moment druk mee bezig. Dus alles komt in één keer uit: nieuwe naam, nieuw logo, de single, de promovideo en data wanneer we weer gaan spelen.

Volgende week veel optredens op Eurosonic, je vertelde het al. Hoe belangrijk zijn die shows voor jullie?
We spelen in Café Knarie en daar komen, gek genoeg, alle programmeurs van heel Nederland naar toe om shows te checken. Gelukkig staan wij daar dit jaar dan ook. We hopen dan ook zo veel mogelijk programmeurs aan te spreken tijdens, of na de shows. We willen gewoon laten zien van: dit zijn wij en boek ons nu het nog kan.
Na Eurosonic willen we graag zoveel mogelijk poppodia pakken in Nederland. En in de zomer willen we ons voornamelijk gaan richten op festivals. We zijn ook meer een festivalact, dan een binnenpodiumband. Dus je kunt ons het beste in volledigheid meemaken op een festival. Dan komen we het beste tot ons recht!

Chaos Music Magazine wenst Sunroots veel succes en plezier tijdens de spannende tijden die gaan komen. En wij weten genoeg: we komen Sunroots vast een keer tegen op een festival deze zomer!