Bij het grote publiek is Stuart Mavis (Sjoerd Vriesema) nog niet echt bekend. Toch is de zanger met zijn band al geruime tijd actief in de Nederlandse muziekwereld. Eerder speelde de band al op bevrijdingsfestivals en zelfs driemaal op Eurosonic Noorderslag. Ondanks de relatieve onbekendheid is het lekker vol in V11, Rotterdam waar de band gisteravond speelde.

Deze drukte is terecht, want Stuart Mavis maakt aanstekelijke slow-flow pop. De nummers zijn catchy en gaan ook nog eens ergens over. Live trekt Stuart Mavis alles uit de muzikale kast. De band staat met zes man sterk op het podium. Ja, ja, dat is inderdaad even passen en meten in dit intieme zaaltje. Elke muzikant bewijst vanavond dat hij daadwerkelijk iets toevoegt aan de performance. Door de brede bezetting ontstijgt de muziek het alledaagse: het klinkt allemaal net wat geraffineerder. We zien vanavond een groep vrienden die elkaar de muzikale spotlights gunnen. Halverwege vraagt zanger Vriesema of we ons nog goed voelen. Zelf voegt hij er aan toe dat dit niet altijd hoeft. De meeste mensen steken hun duim op als teken dat het oké is. De sfeer is goed en er wordt lekker gedanst. De bandleden zelf zijn vandaag extra blij, want de debuut EP van Stuart Mavis is uit. Reden genoeg voor een feestje dus! Gelukkig zijn er vanavond genoeg mensen in V11 om dat lekker mee te vieren.

Stuart Mavis is binnenkort nog te zien:
6 april Stiels Haarlem, Groningen
13 april STECK, Delft
15 april Gigant, Apeldoorn
22 april Luxor Live, Arnhem
29 april De Eetalage, Lelystad
11 mei Simplon, Groningen

Foto’s: Bente van der Zalm