BAM! Zo voelt het wanneer je de EP ‘Keep Smiling’ opzet en het openingsnummer ‘Coffee’ je kamer in hoort denderen. Op een directe manier vraagt de Britse Patrick McCallion aandacht voor zijn muziek en vooral ook voor zijn teksten.

McCallion uit hierin zijn angst en frustratie over het politieke klimaat;  ‘what the hell am I living for?’ vraagt hij zich af in Bedlam (It’s A Hell Of A Town). Deze sombere teksten staan bijna haaks op de titel van de EP. Daarmee lijkt McCallion ons juist weer moed in te willen spreken: blijf lachen ondanks de negativiteit die in de lucht hangt. Muzikaal zit het prima in elkaar: op het rustigere ‘The Death Of Coney Island’ na zijn de meeste nummers van de EP lekkere solide rocknummers. Maar dat kan ook bijna niet anders met David M. Allen (The Cure, Sisters of Mercy) als producer.