Met het vandaag verschenen album ‘Naughty Naughty Violence’ laat Canshaker Pi horen hoe eigenzinnig de band is. Kenmerkend is de speelse stijl, met veel fuzzy gitaren en lekkere riffs, zoals we ook van bands als Pavement kennen. Niet voor niets produceerde Stephan Malkmus van Pavement het debuutalbum uit 2016. Voor het schrijven van de nummers op dit tweede album koos de band voor de rust van een afgelegen Vlieland.

Het resultaat hiervan mag er zijn: ‘Naughty Naughty Violence is een gevarieerd en sterk album. Intrigerend is het al direct met ‘Pressure From Above’ en daarmee is de toon gezet. Nummers als ‘Tonsil’ en ‘Smurf’ hebben melodielijnen die in je hoofd blijven knagen. ‘Sooner or Later’ en ‘But Why’ zijn lekkere noisy tussendoortjes, terwijl ‘No Sack, No Way’ en ‘Legless’ meer relaxed klinken. Vaak neemt de band de tijd voor een lang instrumentaal intro waarmee de spanning goed wordt opgebouwd.
Ook live heeft Canshaker Pi al een goede reputatie opgebouwd, zowel in kleine zaaltjes als op grote festivals als Eurosonic Noorderslag, Best Kept Secret en Lowlands was de band te zien. Inmiddels lonkt het buitenland naar Canshaker Pi: na het releasefeestje vanavond in SkateCafé in Amsterdam en een instore morgen bij Concerto Amsterdam vertrekt de band voor een tour door Europa.