Vandaag verschijnt het album ‘Stay Wake With Me’ van Dan Owen. De 25 jarige Britse singer-songwriter leerde het vak op de ouderwetse manier: spelend in pubs en lerend van oude bluesmuzikanten. Toch is hij eigenlijk bij toeval echt professional muzikant geworden, nadat een ongeluk, waarbij zijn oog beschadigd raakte, zijn oorspronkelijke werk als timmerman onmogelijk had gemaakt.

De nummers op het album ‘Stay Awake With Me’ zijn persoonlijke verhalen die hij heeft opgepikt tijdens zijn vele reizen. Zo zingt Owen in ‘Icarus’ over een drugsgebruikende vriend, is huiselijk geweld het thema van ‘Made To Love You’ en beschrijft Owen in het indringende  ‘Hideaway’ over het trauma na zijn oogongeluk. Veel nummers zijn typische bluesrock nummers en liggen gemakkelijk in het gehoor. De rockballed  ‘Stay awake with Me’ (over zijn opa die vorig jaar overleed) en het gospelachtige ‘Call My name’ zijn wat ingetogener. Muzikaal gezien is het zeker niet vernieuwend, maar de oprechtheid en de goede stem van Owen maakt het meer dan goed.

 

 

 

 

Dan Owen staat op 10 september in Melkweg, Amsterdam