Afgelopen vrijdag  verscheen het debuutalbum van Black Honey, met de gelijknamige titel. Hoewel de band eigenlijk al eerder genoeg materiaal had voor een album, legden de bandleden de lat toch wat hoger voor het uiteindelijke resultaat.  

Ze vonden dat er nog meer creativiteit uit de band geknepen moest worden. In krap twee maanden tijd werden de nummers ‘Midnight’, ‘Bad Friends’, ‘What Happened to You_’ en ‘Into the Nightmare’ geschreven. We weten natuurlijk niet hoe het album zonder deze nummers zou klinken, maar vooral ‘Bad Friends en ‘Into the Nightmare’ zijn zeker intrigerend. De band typeert zichzelf als een echte viereenheid, ondanks dat zangeres Izzy B. Phillips veel aandacht trekt met haar drukdoenerij (zij heeft ADHD). Phillips geeft aan dat zij zich soms heel kwetsbaar voelt en soms juist heel sterk. Deze tegenstelling is goed te horen op het hele album. Het is prettig gevarieerd, zonder dat het een rommeltje is. ‘Hello Today’ bijvoorbeeld is wat uptempo, en doet onwillekeurig aan Blondie denken. ‘Midnight’ klinkt zorgeloos jaren 80, terwijl ‘Blue Romance’ en ‘Bad Friends’ wat donkerder en rustiger zijn. Door het album heen wordt de luisteraar regelmatig op het verkeerde been gezet. Net als bij een goede film waarbij je denkt dat je weet hoe het verder gaat en het toch anders afloopt, weet dit album steeds te verrassen.

Black Honey tourt momenteel door de UK en doet vanaf november Europa aan. Op 3 november staat de band in Bitterzoet, Amsterdam en op 7 november in Hedon, Zwolle.

Black Honey
Black Honey