Eindelijk is Bazart terug. Nadat de band bijna een jaar niet had opgetreden, is afgelopen vrijdag het nieuwe album ‘2’ uitgekomen. Vorige maand gaf Bazart op Lowlands al een voorproefje met het nummer ‘Onder Ons’. Tegelijk met het album werd de documentaire ‘Het Begin Voorbij’ uitgebracht, waarbij Bazart een jaar lang gevolgd werd, onder andere tijdens hun show in het Sportpaleis Antwerpen.

Een aantal weken geleden kwamen de nummers ‘Intro’ en ‘Grip (Omarm Me)’ uit als singles van het nieuwe album. Bij deze nummers werd al duidelijk dat Bazart een andere kant op is gegaan en experimenteler is geworden. Deze nieuwe weg is op het hele album te horen. Vanaf het eerste nummer word je nieuwsgierig en wil je verder luisteren. Het nummer dat eruit springt, is ‘Onder Ons’, een samenwerking met Eefje de Visser. Hierbij hoor je dat de stemmen van Bazart zanger Mathieu Terryn en Eefje de Visser mooi bij elkaar passen. Alleen in het nummer ‘Ademnood’ kun je nog invloeden ontdekken van het vorige album en toch past ook dit liedje bij de rest van het album. De dansbare nummers hebben ook een verdrietige kant die in de tekst te vinden is. Zo zit in het nummer ‘Zonde’ de tekst: “Het is zonde van de tijd als ik hier blijf. Ik wil lopen zonder eind en niet meer omkijken”. Het mooie aan het album is dat je hoort hoe de band is gegroeid in de afgelopen jaren. Hopelijk komt Bazart naast de Paradiso show volgende maand vaker naar Nederland.

Bazart staat op 20 oktober in het Sportpaleis, Antwerpen en op 25 oktober in Paradiso, Amsterdam

Tekst: Anouck Bosma