De eerste dag van Left of the Dial was inspirerend, dus vol verwachting begonnen we aan dag twee. Die bleek net zo inspirerend, maar toch weer heel anders. We zagen Alligator, Bad Nerves, Canshaker Pi, Steve French en Honey Hahs.

Steve French mag dag twee van Left of the Dial aftrappen in Club Vibes. Het is nog vroeg en mensen moeten nog een beetje bijkomen van de eerste nacht van Left of the Dial, dus het is nog niet heel druk. Dat weerhoudt de mannen van Steve French er niet van om de afwisselende indierock met overtuiging te brengen. Met vijf man stond de band op het podium, dat is bijna een verdubbeling van het aantal originele bandleden.

Van een heel andere orde is Honey Hahs. Er hebben zich veel mensen verzameld in NSR Upstairs om deze bijzondere band te horen. Honey Hahs kenmerkt zich in eerste instantie vooral door de enorm jonge leeftijd van de bandleden. Daarnaast valt de samenzang van de zussen op. De liedjes zijn intrigerend, maar het voelt wel aan als een totaal andere wereld dan de opzwepende muziek die we dit weekend horen.

Een korte fietsrit brengt ons naar het schip V11 waar de Britse band Alligator speelt. Veel mensen zijn benieuwd naar wat deze band te bieden heeft, want het is propvol in het onderruim. Mensen moeten zelfs buiten wachten tot er weer plek is om naar binnen te mogen. In deze ambiance gedijt Alligator goed, want het geeft een fijne wisselwerking tussen publiek en band. De muziek is stevig en vol van gitaren, maar tegelijk voldoende melodieus.  

Bijna net zo vol is het bij Canshaker Pi in WORM. De band heeft afgelopen jaar een behoorlijke verandering in de bezetting ondergaan. Het is nu bijna een tweelingbroertje van Steve French. Muzikaal klinkt het nog steeds lekker afwisselend. Het is al even geleden dat we Canshaker Pi live hebben gezien, maar de band lijkt volwassener geworden. Of dat aan de nieuwe bezetting ligt?

In een gevuld Rotown speelt de Britse punkrockband Bad Nerves, die wil ontregelen in de traditie van de Ramones. Met de strakke en zeer snelle nummers krijgt de band de mensen in beweging en er ontstaat een rommelige moshpit. Het publiek krijgt tussendoor bijna geen kans om adem te halen, zo hoog ligt het tempo van de set. Dat is dan ook precies de bedoeling van de band. Nieuwsgierig geworden? Binnenkort volgt een interview met Bad Nerves op onze website.

Als we kijken naar de line-up en het aantal bezoekers dan was deze eerste editie van Left of the Dial wat ons betreft een zeer geslaagde. We kregen een goede verzameling van (post)punk, garage, shoegaze en noiserock bands van dit moment voorgeschoteld. Left of the Dial heeft gelukkig al een tweede editie aangekondigd.

Lees hier het verslag van dag één van Left of the Dial

Tekst: Susanne van Hooft
Foto’s: Bente van der Zalm

One Reply to “Left of the Dial dag twee: muziek uit verschillende werelden”

Comments are closed.