Tekst: Anouck Bosma

Nadat de Belgische band Balthazar drie succesvolle albums uitbracht, besloten de bandleden een tijd geleden een pauze te nemen. Dit deden ze om zich te focussen op soloprojecten. Hoewel Warhaus en J. Bernardt gemist gaan worden, zijn we toch blij dat Balthazar terug is met het nieuwe album ‘Fever’. Binnenkort gaat de band op tour door Europa en die brengt de Belgen ook naar AFAS Live.

Afgelopen vrijdag kwam het nieuwe album van Balthazar. Op dit album is de band op zoek gegaan naar een nieuw geluid. Dit is te horen aan de mysterieuze sfeer van bijvoorbeeld ‘Wrong Vibrations’ en ‘Phone Number’. In de nummers hoor je de tegenstellingen voorbij komen. Zo gaan er een aantal over de liefde, maar ook over het lijden in de liefde, zoals in de tekst van ‘You’re So Real’: “And here I stand without a clue. You’re the truth we don’t buy, you’re the fact that we cannot prove”. Sommige delen van de nummers hebben een melancholieke sfeer, terwijl het op een volgend moment luchtiger is. Dit maakt de nummers afwisselend en mooi. Wederom is voor dit album de hulp van Jasper Maekelberg (die met zijn band Faces On TV mee gaat op tour als voorprogramma) gevraagd als producer. Hopelijk kunnen we Balthazar vaak in Nederland zien tijdens het festivalseizoen.

Op 7 maart staat Balthazar in de AFAS Live, Amsterdam.