Tekst: Theo Stepper

‘Future Dust’ is The Amazons’ tweede album. Altijd spannend, maar in dit geval hoeft men zich geen zorgen te maken. Twee jaar na het verschijnen van het titelloze debuutalbum pakt het kwartet uit Reading lekker door met een indierockalbum vol snedige rocknummers.

Opener ‘Mother’ doet enigszins denken aan Queens Of The Stone Age. Daarmee is de toon gezet. Het album klinkt iets donkerder dan de voorganger, maar daarmee is niet gezegd dat het geen lekkere zomerplaat is. Riffjes, melodie en occasionele gitaarsolo zijn prima geschikt om met de ramen open te draaien. Het zware wordt afgewisseld met teksten die zich na een tijdje met verve laten meezingen. Neem het refrein van de tweede single ‘Doubt It’: If you need it, don’t you doubt it / Won’t need to worry about it / If you feel it, don’t you doubt it / Only feel lonely without it.
Al gedurende de eerste luisterbeurt bekruipt ons het gevoel dat we snel moeten handelen. Waar kunnen we The Amazons binnenkort live zien? Haastige spoed blijk niet nodig. Ondanks een dijk van een album staat de band op geen enkel festival in Nederland en ook de eerste cluboptredens laten op zich wachten tot oktober, wanneer The Amazons Rotown en Bitterzoet aandoet.
Gelukkig hebben we nog een akoestische air guitar in huis en leent de reprise van ‘25’ zich uitermate voor een optreden tijdens een bloc party rond een vuurkorf tijdens de buurtbarbecue. Rockers mogen zich verheugen op een album dat pop en rock op aangename manier weet te mengen. Wie na eerdergenoemde singles nog twijfelt, luistert vooral naar ‘All Over Town’, dat wij hierbij als eerstvolgende hit pluggen.