LIFE – A Picture of Good Health
Twee jaar na de debuut EP Popular Music komt de alternatieve rockband LIFE met een volwaardig album: A Picture Of Good Health. Dit album staat propvol liedjes, twaalf maar liefst, die vrijwel allemaal korter dan drie minuten duren. A Picture of Good Health is zeker geen album waar zomaar een dozijn nummers op gegooid is. Het album heeft een kop en staart en bevat een duidelijk thema.  Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

The Vices – Life Grows EP
Wat moet het heerlijk zijn om jong te zijn, succesvol en gewoon te kunnen doen wat je wilt. Loslaten bijvoorbeeld. Zo bracht het Groningse trio The Vices onder de naam Ten Years Today een goed ontvangen album uit. Veel tijd om van het succes te genieten gunden ze zichzelf echter niet, want nog in hetzelfde jaar doekten ze de oude band op en gingen verder onder een nieuwe naam. Vandaag brengt The Vices debuut EP Life Grows uit. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Anna Ternheim – A Space For Lost Time
In Nederland is Anna Ternheim altijd een goed bewaard geheim gebleven. Daarom is het zevende reguliere studio-album ‘A Space For Lost Time’ dat op 20 september verschijnt bij CNTCT/BMG misschien een goede eerste kennismaking met de sympathieke Zweedse singer-songwriter. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Ciao Lucifer – Are We Even Growing Up
Are We Even Growing Up is het debuut van het duo Willem Wits en Marnix Dorrestein. De plaat staat vol optimistische pop, vrolijk uitgevoerd en bedoeld om je vrolijk te maken.

Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken

Borka Balogh – Borka Balogh
Borka Balogh reisde twee jaar geleden een geliefde achterna naar Nederland. De Hongaarse bezingt nu op een eerste volwaardige plaat de confrontatie met de duistere kanten van haar gevoelsleven waarmee zij werd geconfronteerd toen die liefde ophield, zoals dat nu eenmaal hoort volgens de lyriek rond grote grensoverschrijdende liefdes. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 38 zijn dit:

Waltzburg – Friends
Genre: indiepop
FFO: Real Estate, TESSEL

Otherkin – Would You Die For Me?
Genre: rock
FFO: VANT, Slaves

Black Monsoon – Jabberwocky
Genre: 90’s Noise-Grunge
FFO: Popronde!

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.