Omni – Networker
Gort, gort, gortdroog klinkt de nieuwe plaat van Omni, een van Amerika’s lovebabies binnen het post-punk genre. Het duo uit Atlanta tekende afgelopen jaar voor Sub Pop en hun derde album Networker is nu de eerste die daar verschijnt.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Ruben Hoeke Band – All Saints
Na Sonic Revolver uit 2016 waarop Ruben Hoeke Band een nieuw geluid liet horen, verscheen vorig jaar een dubbelalbum met liveopnamen. Met All Saints komt de teller op album nummer zes. Daarmee gaan Ruben Hoeke en consorten verder op de weg die ze met Sonic Revolver insloegen. All Saints is een hardrockalbum pur sang.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Jane Weaver – Fenella
In 1981 verscheen er de animatiefilm Fehérlófia die later cultstatus kreeg vanwege de verwijzingen naar lang vergeten folklore en verhalen uit eeuwenoude mythes. Componist Jane Weaver laat zich nu inspireren door die oude film en heeft er met leden van haar band als het ware een nieuwe soundtrack bij gemaakt.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Pumarosa – Devastation
Op 11 juli was daar ineens, schijnbaar vanuit het niets, de aankondiging op Twitter van ‘Devastation’, het nieuwe album van Pumarosa dat vandaag verschijnt. Dit album geeft zich niet in één luisterbeurt gewonnen. Het is wat rauwer en vooral vervreemdender, alsof de onschuld is verloren.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Half Moon Run – A Blemish In The Great Light
Ruim zeven jaar na het debuut, is daar dan het derde album. En dat valt bepaald niet tegen. Half Moon Run mixt ook op ‘A Blemish In The Great Light’ weer indie met eigenwijze folk. Het geluid is ontegenzeggelijk van nu, maar steeds met een voet stevig in de jaren zestig en zeventig. Altijd spat de muzikaliteit uit de poriën van deze vier multi-instrumentalisten.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 44 zijn dit:

Tame Impala – It Might Be Time
Genre: psychedelische pop
FFO: MGMT, The Growl

Introvert – Somewhere else
Genre: alternatieve rock
FFO: Trophy Eyes, AFI

FFOOSS – GTBT
Genre: fuzzy trash pop
FFO: IDLES, Seether

 

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *