Donna Blue – Inbetween
Donna Blue grossiert inmiddels in EP’s. In juli 2018 verscheen een eerste EP met drie nummers, in mei 2019 een tweede EP met opnieuw drie nummers en nu is er dus Inbetween, een EP met vijf tracks. De teller staat inmiddels dus op 11 tracks. Genoeg voor een langspeler zou je denken, maar dit is eigenlijk veel leuker. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Millionaire – APPLZ APPLZ
Op plaat zal Millionaire nooit zo goed worden als hun live shows, maar dat is eerder een veer in de reet voor hun optredens dan een diskwalificatie van het studiowerk. Maar Vanhamel toont zich met dit vierde album wederom als een van de fakkeldragers van de Belgische alternatieve muziek. Knappe plaat. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Chef’Special – Unfold
Na het succes van Amigo en de tour langs Noord-Amerikaanse stadions met Twenty One Pilots maakte, richt de groep zich weer volledig op Europa. Het resultaat is Unfold, een plaat vol popnummers die is geproduceerd door gitarist Guido Joseph. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Cornershop – England Is A Garden
England Is A garden is het negende van Cornershop, en hoewel er weinig nieuws onder de zon is, weten Tjinder Singh en kornuiten redelijk te overtuigen met een pak lekkere sixties indiepop liedjes vol uitbundige meerstemmige vocalen.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

School Is Cool – Things That don’t go right
School Is Cool debuteerde in 2011 met Entropology, een plaat die bol stond van de frisse, barokke en vooral eigenwijze indiepop. We zijn inmiddels negen jaar verder en die frisheid en eigenwijsheid heeft plaatsgemaakt voor schaamteloos kopieerwerk.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 10 zijn dit:

AURORA – Into the unknown
Genre: Singer-songwriter
FFO: Sigrid, Gabrielle, Nick Cave

Hinds – Come Back And Love Me
Genre: Indierock
FFO: Soccer Mommy, Sunflower Bean, Goat Girl

Sea Girls – Under Exit Lights
Genre: Indierock
FFO: Sundara Karma, The Hunna, Blossoms

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de wekelijkse CHAOS playlist.

             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *