Tekst: Susanne van Hooft
Foto en artwork: Hunger Moon

In deze tijden van onzekerheid kan een titel van een nummer bijna niet toepasselijker zijn dan ‘Patience’. Hoe lang moeten we het nog binnen uithouden, zonder afleiding van live shows? Het is niet zozeer dat zangeres Natalie Jenkins een vooruitziende blik had. ‘Patience’ is eigenlijk een droevig eind-van-een-relatie-liedje.

‘De basis voor het liedje is een aantal jaar geleden gelegd, toen ik net een relatie had beëindigd.’, vertelt Natalie. ‘Ik worstelde met angstproblemen en was op een zoektocht naar mezelf. Eigenlijk was ik vooral een angstige tiener en hoeveel mijn vriend ook van me hield, het kon nooit iets worden omdat ik niet van mezelf hield. Het nummer gaat er dus over dat ik geduld met mezelf moest hebben en moest beseffen dat ik wel weer gelukkig zou worden. Het is alweer even geleden en als ik nu terugkijk dan zie ik mijn persoonlijke groei terug. Ik begrijp mezelf nu beter.’
De andere helft van Hunger Moon is James Attwood. Natalie: ‘We hebben elkaar een aantal jaar geleden op de universiteit leren kennen. Het eerste jaar spraken we nog niet met elkaar, ik wist niet eens zijn naam. Hij speelde met iemand anders en ik was in een heavy metal fase.’ Niet lang daarna bleek het muzikaal toch te klikken. Eerst speelde het tweetal in een andere band van het R&B en soul genre, maar sinds anderhalf jaar veranderde het tweetal drastisch van koers en nu is het Hunger Moon, nog steeds als duo. ‘Uiteindelijk is het altijd wij tweeën. We hebben wel eens geprobeerd om een drummer toe te voegen, maar dat pakte niet zo goed uit. Het voelde niet goed. James en ik zijn beste vrienden en we hebben dezelfde ideeën. Het is dan lastig als er iemand anders bij komt die vertelt wat hij zou willen.’
Hoewel er op plaat een elektronisch element in de muziek is, gebruikt Hunger Moon live slechts een gitaar en de twee zangstemmen. Zo, puur, komt de muziek het best bij de mensen binnen. Niet voor niets is Hunger Moon een graag geziene gast bij Sofar Sounds shows. De band stond gepland voor The Great Escape Festival, maar dit is helaas afgelast. Desondanks blijft het duo wel gewoon muziek uitbrengen. ‘Patience’ wordt deze zomer opgevolgd door een nieuwe release en Hunger Moon hoopt eind dit jaar, of anders begin volgend jaar meer uit te brengen.