Palaye Royale – The Bastards
The Bastards is het derde studio album van de Canadees-Amerikaanse rockband Palaye Royale. De stijl van de band is wel eens getypeerd als beïnvloed door de rock van My Chemical Romance, met de punk van New York Dolls-achtige punk en flinters Stones-blues. Dat geldt ook voor dit nieuwe album. Palaye Royale toont zich stijlvast en deze omschrijving past dus ook goed bij The Bastards. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

The Howl & The Hum
De Britse band The Howl & The Hum ziet zichzelf graag als indieband die gitaar centraal stelt. Toch is daar op het album Human Contact niet zo veel van te merken. Het album kenmerkt zich door een fris popgeluid waarop gitaren niet overheersen. 
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Lewis Watson – The Love That You Want
Als je even een momentje nodig hebt om te reflecteren op het leven. Als je niet weet waar je je gevoel moet zoeken en iemand nodig hebt die de boel voor je verwoordt. Dat is wanneer je de nummers op The Love That You Want nodig hebt. Dit derde album van Lewis Watson geeft gevoel een plek, maar had wat dynamischer in opbouw gemogen.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 22 zijn dit:

Protomartyr – Michigan Hammers
Genre: Post-punk
FFO: Ought, Shame, Iceage

Certain Animals – TV
Genre: Rock
FFO: Canshaker Pi, Neil Young

Hater – Sift
Genre: Indiepop
FFO: Say Sue Me, Makthaverskan

 

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.