Rolling Blackouts Coastal Fever – Sideways to New Italy
Sideways to New Italy is een plaat die helemaal ramvol met gezellige niets-aan-de-hand indiepop staat. Fijn uptempo liedjes waar je leuk mee op je gympies kunt rondhuppelen. De nummers rollen allemaal als een trein door; geen ingewikkeld gedoe met rare breaks of dissonanten, maar enthousiaste samenzang in de refreintjes.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Hinds – The Prettiest Curse
Indierock met een stevige, feministische fundatie. De leden van Hinds presenteren met The Prettiest Curse een dromerig geluid met de kenmerkende Spaanse invloeden. Het viertal is niet zo van de nuancering. Straight-forward en met een power van heb-ik-jou-daar vertellen ze je hoe het zit.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Muzz – Muzz
De nummers ademen rust uit en je hoort er bijna de leegte van het Amerikaanse landschap in terug zoals Calexico dat ook kan. Misschien ook door de aanwezigheid van de blazers in nummers als ‘Patchouli’, ‘All Is Dead To Me Now’ en vooral de My Morning Jacket-achtige afsluiter ‘Trinidad’. Het is niet enkel rust en sereniteit wat de klok slaat.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 23 zijn dit:

Swine Tax – Screensaver
Genre: Garagerock
FFO: Do Nothing, deep.sleep

Jagd – ATTENTION
Genre: Indierock
FFO: Korfbal. Dream Wife

EUT – Had Too Mucht
Genre: Indiepop
FFO: Luwten, Mozes and the Firstborn
 

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.