De albumrecensies van Bad Nerves, DIRK. en Bearings  vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Bad Nerves – Bad Nerves

Het ‘self-titled’ debuut geeft een mindset weer die neerkomt op: ‘Niet lullen maar poetsen’. De hoge tempo’s razen je voorbij als een op de vlucht geslagen, feestende, groep jongeren op weg naar eeuwig durende vrijheid. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

DIRK. – Cracks in Common Sense

De zang is mooi lelijk, de gitaren rammelen nog steeds aan alle mogelijke kanten, maar het klinkt gepolijster zonder het smoelwerk te verliezen. Een soort Dirk 2.0 dus. Voor je het weet is DIRK. als een ronkende machine over je heen gewalst. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Bearings – Hello, It’s You

We horen direct de voorliefde voor de poppunkstijl, wat niet verrassend is met Courtney Ballard (Good Charlotte, Waterparks) als producer. De eerste twee nummers nemen je mee naar een strand in Californië op een zomerse namiddag. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Tired Lion – Breakfast For Pathetics

Dit album markeert een hergeboorte in het leven van het project van Hopes. Natuurlijk had het achterlaten van haar geboorteplaats Perth, en helemaal naar de andere kant van Australië verhuizen, namelijk naar Perth, automatisch een impact op het project. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 47 zijn dit:

Courting – Popshop!

Genre: indiepop
FFO: Parquet Courts, Pavement and LCD Soundsystem
Luisteren omdat: kort en krachtig nummer met opzwepende gitaren van deze jonge Britse band. Het nummer gaat over de muziekindustrie en toegankelijkheid van kunst. (Nice Swan Records) De clip zie je hier

shame – Water in the Well

Genre: post punk
FFO: IDLES, Priests, HMLTD
Luisteren omdat: we al tijden reikhalzend naar het nieuw materiaal van shame. Dit nieuwe nummer klinkt ouderwets agressief, en tegelijk iets meer poppy. Deze week kondigde de band aan dat het album ‘Drunk Tank Pink’ op 15 januari verschijnt (Dead Oceans/ Konkurrent). De nieuwe video zie je hier

Mawpit – Cittàgazze

Genre: Alt rock
FFO: Wolf Alice, Blood Red Shoes, Garbage
Luisteren omdat: dit trio uit Cardiff maakt frisse alternatieve rock. Dit grunge-achtige nummer is een liefdeslied, geïnspireerd op de His Dark Materials-verhalen van Philip Pullman.

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte Chaotic Twenty.