Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig nummers krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 49 zijn dit:

Dripping Trees – Distant Light

Genre: noise rock
FFO: Nick Cave, Ice Age
Luisteren omdat: donkere wolken zich samenpakken, aan komen denderen en voordat je hebt kunnen schuilen de ellende over je heen stort. Dit nummer, met sterke dynamiek, laat je even vergeten wat je aan het doen was en dwingt je bijna om naar het donkerste van je gedachten te gaan. Bekijk hier de video:

PLAY DEAD – Six Hours Later

Genre: postpunk
FFO: shame, IDLES
Luisteren omdat: Six Hours Later een lekker ongepolijst post-punk nummer van de jonge Britse band PLAY DEAD is dat aan begindagen van shame doet denken. Six Hours Later is het verhaal over een vriend die een niet zo gelukkige ontmoeting met wat pillen tegen ADHD heeft, daar een overdosis van inneemt en is opvolger van de single ‘Shaun’.

grandson – In Over My Head

Genre: rock / hip-hop/ electronic
FFO: Twenty One Pilots, Mutemath
Luisteren omdat: vandaag het debuutalbum ‘Death Of An Optimist’ verscheen van deze Amerikaan. Zoals de titel doet vermoeden hoef je geen vrolijke boel te verwachten al klinkt niet alles even somber en soms juist uptempo. Deze muziek is zoals een herfststorm. Onheilspellend en heerlijk om er af en toe in te duiken. Des te meer geniet je van de zonnige momenten. (Fueled By Ramen)

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.