Text: Laura Rosierse & Susanne van Hooft

Ondanks dat we het afgelopen jaar beter door een afvoerputje kunnen spoelen, en we vrijwel geen support zagen voor de evenementen- en muziekindustrie, is er toch nog wat goeds uit 2020 voortgekomen! Een aantal artiesten in het bijzonder brachten hoop en een positieve toon terwijl we allemaal probeerden niet gek te worden ondanks de muren die langzaam op ons afkwamen. Hieronder vind je onze talentvolle, muzikale beloftes voor het aankomende jaar!

Primes

Schots alternatief rocktrio Primes brachten de afgelopen paar jaar een aantal pareltjes uit die we allemaal nog steeds moeilijk uit ons hoofd krijgen. Aanstekelijke, hartverwarmende evenals hartverscheurende nummers maken het onmogelijk om Primes te negeren. Naast het schrijven van intrigerende alternatieve pop rock riffs en refreinen die maar al te goed mee te zingen zijn, speelde de band op verschillende festivals, gaven ze live shows door heel het Verenigd Koninkrijk en ontvingen ze internationale aandacht met singles ‘Nine Lives, ‘Moment’ en ‘Shangri-La’. We zijn meer dan geboeid wat 2021 de band, en ons, gaat bieden!

Marie Naffah

Met een simpel en betoverend liedje zorgde Marie Naffah ervoor dat alle ogen op haar gericht waren. Haar laatste single ‘Gabriel’ is een verfijnd en openhartig verhaal vertaald in een ontspannend en rustgevend alternatief pop landschap gevormd door simpele melodieën. De zangeres, momenteel gevestigd in Londen, werd in 2014 verkozen tot MTV’s Unsigned Artist of the Year en werkt nog steeds veelal alleen. Het is bijzonder dat de jonge vrouw sindsdien vijf singles uitbracht, haar eigen TED Talk hield, door Amerika toerde en live shows uitverkocht in haar geboorteplaats. Voor de Christmas-cover liefhebbers onder ons, Marie Naffah bracht begin december haar eigen versie van ‘Driving Home for Christmas’ uit, en in onze bescheiden mening: het is beter dan het origineel.

Marie Naffah

Seraphina Simone

Seraphine Simone wierp zichzelf in de scene met een zelfverzekerde houding en haar pakkende alternatieve popnummers! Haar debuutsingle ‘Cherry <8’ kwam begin dit jaar uit en werd opgevolgd door meerdere soepele, bijna jazzy pop hits. Alsof er geen globale pandemie aan de hand was, bleef Seraphina muziek uitbrengen zoals ze dat gewoonlijk zou doen. Hierdoor schaarde zich een trouwe groep fans achter haar, en nestelden zij zich in haar oordeel-vrije wereld vol grandioze opbouwende indie met een knipoog naar commerciële pop. ‘Skin’ is haar laatst uitgebrachte single en vele smaakmakers, evenals de muziekindustrie, keurden het goed. Net als wij. 

Polarized Eyes

Polarized Eyes introduceerden zichzelf in 2019 met hun debuut EP ‘Prescription Lens’, en op geen enkele manier gaf deze EP de leeftijd van het trio weg. Amper met een diploma op zak, ontvang hun debuut aandacht van nationale radiostations en met laatste single ‘Sinner’ gaf de band aan dat ze zonder problemen de kwaliteit van hun muziek hoog kunnen houden. Talent en doorzettingsvermogen is wat Polarized Eyes boven anderen doet uitstijgen, evenals gloednieuwe single ‘Blackout’, een interessante, bijna wazige grunge rock track!

Twist Helix 

Weinig bands kunnen de inspiratie of financiële middelen opbrengen voor het uitbrengen van een album, laat staan drie! Synth punkband Twist Helix uit Newcastle bracht dit jaar hun derde album uit, een met een moderne variatie op hun vindingrijke en inspirerende synth geluid. Ze brachten album ‘Machinery’ uit via Spaans label Paul Back Music, toerden door het hele land, ontvingen support van internationale media en zijn om deze redenen een zeer veelbelovende act waar we allemaal onze ogen en oren op gericht moeten houden voor het komende jaar!

Twist Helix

Sprints

Garage rockband Sprints uit Dublin bestaat nog niet eens zo lang, pas sinds 2019. Toch hebben ze al een fijn geluid gevonden: pakkende gitaarmuziek met pompende bassen en lekkere riffs. De energie en de wil om te spelen spat van de muziek af. Frontvrouw Karla Chubb heeft een prettige volle stem en haar zang is het ene moment bijna achteloos, zoals we dat van postpunk kennen, en op andere momenten prettig rauw. De teksten van de liedjes zijn als gesprekken in een café: eerlijk en vrij rechttoe rechtaan. In 2020 bracht de band enkele singles uit bij het label Nice Swan Records (Sports Team, Pip Blom) en er staat een tour door Ierland en het VK gepland. Dat doet vermoeden dat de band in 2021 grote stappen gaat maken.