De albumrecensies van The Vices en Felix Saundes vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

The Vices – ‘Looking for Faces’

Liedjes met het gevoel van vrijheid en soul en met droefheid en geluk. Het album werkt toe naar een waardig slot, dat niet alleen als een afsluiter klinkt, maar veel meer ook als het begin van een tijd waarin hun droom  uitkomt.  Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Felix Saunders – …..I Guess this is Progress

De EP telt vier nummers, allen zacht en relaxed maar tegelijkertijd ook bloedeerlijk en niet aan de waarheid ontsnappend. Het geeft zijn goed geproduceerde en veelzijdige geluid weer evenals zijn muzikale kunnen. De Schotse muzikant, afkomstig van de Western Isles, haalt inspiratie uit persoonlijke verhalen en gevoelens en wikkelt deze in openhartige liedjes. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 10 zijn dit:

Artio – Queen Cobra

Genre: Alternative rock
FFO: YONAKA, Black Honey
Luisteren omdat: de oneindige kracht en energie van Engelse alternatieve rock rebels Artio los barst in deze; de perfecte opvolger voor vorige single ‘Billionaire Nightmare’! De band staat nog maar aan het punt van hun carrière maar is met hun uitzinnige geluid al klaar voor een big break!

The Pretty Visitors – Western Skies

Genre: Indie rock
FFO: The Reytons, The Hunna, Catfish and the Bottleman
Luisteren omdat: opzwepende gitaarlijnen, gesproken vocalen en een ontspannen, ongehaaste mix zorgen voor een aanstekelijk indie-rocknummer met onmiskenbare festivalvibes!

45ACIDBABIES – Mommy’s Favourite 1

Genre: electronic rock
FFO: Sleigh Bells, The Kills
Luisteren omdat: we al eerder konden genieten van het nummer 3 (Walk With Me) en nu is Mommy’s Favourite 1 uitgekomen van de band 45ACIDBABIES. Mommy’s Favourite 1 valt niet in een hokje te plaatsen en heeft invloeden van onder andere pop, rock en elektronische muziek. Je kan in dit nummer goed horen dat ze verder zijn gegroeid en tegelijkertijd zichzelf zijn gebleven. Hoewel dit nummer iets meer pop invloeden heeft, behoudt het dezelfde energie die we van ze gewend zijn. De recentelijk uitgebrachte nummers sluiten mooi op elkaar aan en Mommy’s Favourite 1 maakt ons vooral heel benieuwd naar toekomstig materiaal.

Salt River Shakedown – Honey

Genre: Blues rock
FFO: Crobot, The Lazy’s, Jared James Nichols
Luisteren omdat: het warme geluid van Schotse blues rock band Salt River Shakedown pakkend is en goed weergeeft dat rock nog springlevend is, door de gezonde dosis gitaarriffs!

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.