De albumrecensies van Pærish, Blackbriar en Cesar Quinn vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

Pærish – Fixed It All

Voor dit nieuwe opus is het geluid van de band bewaard gebleven, evenals de televisie- en filmreferenties waaraan ze gewend zijn geraakt. Pærish lijkt geleidelijk aan hun plaats te vinden tussen de grote namen van hun scene . Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Blackbriar – The Cause of Shipwreck

Nederland doet het goed als het gaat om Gothic Rock bands. Acts als Within Temptation en onze eigen Floor Jansen gaan momenteel de hele wereld over. Dat we ook nog veel talent hebben dat nog niet per sé van internationale aandacht heeft mogen genieten, blijkt vandaag met het debuutalbum van Blackbriar, The Cause of Shipwreck. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Cesar Quinn – Opal

We krijgen tijdens het beluisteren van dit album een muzikale moesson over ons heen, soms ijzig koud en als een donkere bui in de duistere nacht om over te gaan in een zachte verfrissende miezer om daarmee zachtjes beneveld te worden. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 16 zijn dit:

Sports Team – Happy (God’s Own Country)

Genre: Alternative rock
FFO: The Magic Gang, Bad Sounds
Luisteren omdat: je ‘M5’ ook een heerlijk nummer vond; dit nummer bevindt zich in diezelfde strakke en dansbare hoek

Yard Arms – Hollow Ankles

Genre: melancholische pop
FFO: The National, Phoebe Bridgers
Luisteren omdat: het een zachtaardige indiepop-melodie is met een melancholische ondertoon, dat je misschien stiekem nog lang na neuriet

Working Men’s Clun – X

Genre: synthpop
FFO: The Orielles, Do Nothing
Luisteren omdat: deze muziek het ene moment hypnotiserend is en het volgende een dolle kakofonie. Enerzijds goed om apathisch op je in te laten werken, anderzijds om met volumeknop op 10 op los te gaan

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.