De albumrecensie van The Damned Few vind je nu op onze site. Natuurlijk hebben we een nieuwe Chaotic Twenty samengesteld met nieuwe releases van alternatieve rock, postpunk en indiemuziek. Drie van deze twintig singles krijgen extra aandacht. Scroll snel door om te zien welke!

The Damned Few – Black Blooded Woman

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat je ooit van The Damned Few hebt gehoord, tenzij je zeer geïnteresseerd bent in de opkomende rockscene. Inderdaad, deze jonge Nederlandse band heeft tot nu toe slechts één EP uitgebracht. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:

Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 34 zijn dit:

Big Red Machine – Hoping Then
Genre: Indiefolkrock
FFO: Foxing, Bon Iver, Sharon van Etten
Luisteren omdat: Jammer genoeg hebben we hun nieuwe album (“How Long Do You Think It’s Gonna Last?”) niet kunnen recenseren, maar we wilden toch een nummer van deze plaat uitlichten. “Hoping Then,” dat niet als single werd uitgebracht, weerspiegelt het album in zijn geheel met een rustig geluid en harmonieën die je doen denken aan een ontsnapping in een Amerikaans bos.

¡Pendejo! – Wrathchild
Genre: Spaanse folk metal
FFO: Finntroll, Turisas, Eluveitie
Luisteren omdat: Een Nederlandse band die in het Spaans zingt binnen een folkmetalanthem die ruikt naar tequila en Cubaanse sigaren. Het is een ongewone cocktail, op zijn zachtst gezegd, en zeker een blik waard.

Des Rocs – Imaginary Friends
Genre: Electrorock
FFO: Royal Blood, Airways, Grandson
Luisteren omdat: Een krachtige mix van rock en electro die resulteert in een track die nog uren na het luisteren in een loop in je hoofd zal draaien.